израелец

израелец
израѐл|ец <-ци>
същ м
израѐлк|а <-и>
същ ж israeliàno

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • Јахудија — (хебр. Yahudi) Евреин, Израелец …   Macedonian dictionary

  • Самсон — (хебр. силен или сонце ) 1. библиски јунак, непобедлив Израелец, на кој Далила, занесната убавица, со итро лукавство му ја одзела силата (со стрижење на косата) и му го предала на непријателот така паднал во заточение кај Филистејците кои го… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”